To coś nowego, innego i dosyć szybkiego na obiad!
Takie szaszłyki pasują na każdy obiad, zwykły w tygodniu, niedzielny, świąteczny, ale też fajnie się prezentują i pasują na różne imprezy lub przyjęcia w domu.
Na stole prezentują się bardzo apetycznie i dlatego błyskawicznie z niego znikają :)
Są one bardzo dobre i takie chrupiące - mniam! Są wyśmienite na ciepło, ale też na zimno z sosem czosnkowym - pycha!
Fajnie smakują latem z młodymi ziemniakami i mizerią. To po prostu świetny obiad na wakacje - dzieciom się spodoba, nawet tym wybrednym ;)
Dużo pracy przy nich nie ma, są właściwie bardzo proste do przygotowania... więc warto się za nie zabrać! Polecamy!
Smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 20 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 10 minut |
Filety umyć, pokroić w kostkę, zalać maślanką i odstawić na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie mięso wyjąć z lodówki, wypłukać z maślanki, wysuszyć, posolić i popieprzyć.
Ser pokroić w kostkę takiej...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 345 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |