Bardzo dobry sos pomidorowy z nietypowym dodatkiem - selerem naciowym. Wnosi on do sosu ciekawy aromat, i fajnie zmienia się smak sosu.

Świeże listki bazylii wspaniale komponują się ze świeżymi pomidorami.

Taki sos to wspaniały dodatek do makaronu lub ryżu, i zarazem świetny pomysł na szybki i tani obiad. Warto się skusić i skosztować tej pomidorowej pychotki :)

Smacznego!

Składniki

Na 3 porcje.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
1 puszka krojonych pomidorów (400 g)
1 cebula
1 ząbek czosnku
...

Przygotowanie

Gotowe za 30 minut (w tym 15 minut pracy).
Praca:15 minut
Gotowanie/pieczenie:15 minut
Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.

Cebulę pokroić i zeszklić na oleju, dodać drobno pokrojony czosnek.

Następnie wlać pomidory z puszki...

Zostało jeszcze 78% treści przepisu oraz 10 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 44  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!