To przepis dla amatorów śledzi w wersji kwaśnej. Śledzie przygotowane są w zalewie na bazie octu z dodatkiem aromatycznych przypraw. W celu uzyskania wymaganego smaku oraz zapachu potrawa ze śledzi wymaga 24 godzinnego przegryzienia się. Dlatego warto jej przygotowanie rozpocząć odpowiednio wcześniej.

Śledzie w marynacie octowej można polecić właściwie na każdą okazję, na uroczystości rodzinne i spotkania towarzyskie, na zakończenie karnawału czyli „na śledzika”.

Niezaprzeczalnym atutem tego przepisu kulinarnego jest łatwość jego wykonania.

Składniki

Na 6 porcji. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 6
500 g matiasów
2 cebule
5 ziaren pieprzu
...

Przygotowanie

Gotowe za 30 minut (w tym 30 minut pracy).
Praca:30 minut
Łatwe wykonanie.

Śledzie wymoczyć w wodzie przez ok. 1 godzinę. Następnie wysuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na ok. 2 – 3 cm kawałki.

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. ...

Zostało jeszcze 75% treści przepisu
a także 7 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7731 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się