Taka łopatka z kiełbaską wspaniale nadaje się na zimną płytę, na kanapki oraz do drugiego dania (na ciepło) oczywiście z dużą ilością zdrowej surówki. Jest łatwa i prosta do przygotowania, nie wymaga skomplikowanych produktów, jest tania - warto więc się skusić - powodzenia!

Składniki

Na 5 porcji.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
1 kg łopatki wieprzowej
1 kiełbasa (dowolna, ale cienka)
sól
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina i 40 minut (w tym 40 minut pracy).
Praca:40 minut
Gotowanie/pieczenie:1 godzina
Bardzo łatwe wykonanie.
Tanie.

Łopatkę wieprzową umyć i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Długim, ostrym nożem wykonać cięcie w środku mięsa, w które włożyć kiełbasę.

Tak przygotowane mięso owinąć nitką bawełnianą, a następnie przyprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i ma...

Zostało jeszcze 72% treści przepisu oraz 11 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 212  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!