Czerwone buraczki w zalewie to doskonały dodatek do dań obiadowych z mięsem oraz rybami. Lekko kwaśne buraki świetnie komponują się z takimi potrawami. Można je podawać w okresie zimowym, kiedy trudno o świeże warzywa.

Ten prosty i mało pracochłonny przepis kulinarny pozwoli na dostarczenie domownikom niezbędnych w tym okresie witamin i minerałów.

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
2 kg buraków czerwonych
2 ząbki czosnku
1 cebula
...

Przygotowanie

Gotowe za 2 godziny i 30 minut (w tym 30 minut pracy).
Praca:30 minut
Gotowanie/pieczenie:2 godziny
Łatwe wykonanie.

Buraki wyszorować i ugotować w mundurkach, po czym odcedzić wodę.

Następnie buraczki zahartować, zalewając je zimną wodą.

Po kilku minutach wodę odlać, buraki obrać ze sk...

Zostało jeszcze 76% treści przepisu
a także 6 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7731 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się