Składniki

Na 24 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Ciasto:
2 szklanki mąki
2 jajka
12,5 dag margaryny
1/2 szklanki cukru
...

Przygotowanie

Gotowe za 2 godziny i 40 minut (w tym 40 minut pracy).
Praca:40 minut
Gotowanie/pieczenie:50 minut
Oczekiwanie:1 godzina i 10 minut
Łatwe wykonanie.
Tanie.

Składniki przeznaczone na ciasto posiekać nożem, a następnie połączyć. Wyłożyć na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką formie.

Na surowym cieście ułożyć pokrojone w plastry jabłka.

Ugotować budyń i gorący wylać na jabłka.

Marga...

Zostało jeszcze 79% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7850 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 120  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (3)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2008-08-11
msz

Upiekłam ciasto w sobotę, w niedzielę całe zostało zjedzone. Jest naprawdę dobre, ale właściwie tylko dla tych którzy lubią ciasto z budyniem. Ja je piekłam nie na margarynie tylko na maśle. I piekłam (w nagrzanym wcześniej piekarniku) przez 40 min tylko sam dół, a potem 10 min góra dół (opcje w piekarniku elektrycznym).

2004-10-15
anbo123

Ciasto robiłam, jest super!

Gosia 131-kolejność jest okey to Twój piekarnik żle piecze. Miałam kiedyś też taki problem i każde ciasto piekłam dłuzej niż inni, musiałam bardzo uważać bo czasami góra była spieczona a dół surowawy.

2004-08-24
gosia131

chyba pomylilas kolejnosc pieczenia bo dolna warstwa ciasta nie dopiekla sie a gorna wrecz odwrotnie.nalezy podpiec najpierw dol a potem nalozyc budyn i gorna warstwe. Zadna rewelacja