Składniki
Na 24 porcje. Zmień
Około
kcal na porcję. Szczegóły
kcal na porcję. SzczegółyInformacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Ciasto:
2 szklanki mąki
2 jajka
12,5 dag margaryny
1/2 szklanki cukru
... Przygotowanie
Gotowe za 2 godziny i 40 minut (w tym 40 minut pracy).
Szczegóły
| Praca: | 40 minut |
| Gotowanie/pieczenie: | 50 minut |
| Oczekiwanie: | 1 godzina i 10 minut |
Łatwe wykonanie.
Tanie.
Składniki przeznaczone na ciasto posiekać nożem, a następnie połączyć. Wyłożyć na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką formie.
Na surowym cieście ułożyć pokrojone w plastry jabłka.
Ugotować budyń i gorący wylać na jabłka.
Marga...
Zostało jeszcze 79% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7850 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
| W 100 gramach | W porcji (ok. 120 g) | ||
|---|---|---|---|
| Energia: | kcal |
kcal |
% GDA* |
| Białka: | g |
g |
% GDA* |
| Węglowodany: | g |
g |
% GDA* |
| Tłuszcze: | g |
g |
% GDA* |
| Cholesterol: | mg |
mg |
% ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Upiekłam ciasto w sobotę, w niedzielę całe zostało zjedzone. Jest naprawdę dobre, ale właściwie tylko dla tych którzy lubią ciasto z budyniem. Ja je piekłam nie na margarynie tylko na maśle. I piekłam (w nagrzanym wcześniej piekarniku) przez 40 min tylko sam dół, a potem 10 min góra dół (opcje w piekarniku elektrycznym).
Ciasto robiłam, jest super!
Gosia 131-kolejność jest okey to Twój piekarnik żle piecze. Miałam kiedyś też taki problem i każde ciasto piekłam dłuzej niż inni, musiałam bardzo uważać bo czasami góra była spieczona a dół surowawy.
chyba pomylilas kolejnosc pieczenia bo dolna warstwa ciasta nie dopiekla sie a gorna wrecz odwrotnie.nalezy podpiec najpierw dol a potem nalozyc budyn i gorna warstwe. Zadna rewelacja