Składniki

Na 24 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Ciasto:
3 szklanki mąki
10 dag masła
4 łyżki miodu
cukier waniliowy
...

Przygotowanie

Gotowe za 5 godzin i 10 minut (w tym 40 minut pracy).
Praca:40 minut
Gotowanie/pieczenie:3 godziny i 20 minut
Oczekiwanie:1 godzina i 10 minut
Średnia trudność wykonania.
Średni koszt.

Składniki przeznaczone na ciasto połączyć, a następnie wyrobić ciasto i podzielić je na dwie części. Upiec osobno na wysmarowanych tłuszczem prostokątnych formach o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 10 minu...

Zostało jeszcze 81% treści przepisu oraz 5 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7845 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 87  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (116)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2013-10-16
Dorota
Autor przepisu

Tak, można. Powodzenia :)

2012-02-21
Dorota
Autor przepisu

Jest szansa, że ciasto zmięknie. Te placki z miodem i sodą po ostudzeniu robią się twarde, ale potem przełożone masami miękną. Mam nadzieje, że ciasto będzie smakować, pozdrawiam :)

2012-02-09
Dorota
Autor przepisu

To cieszę się, że ciasto się udało. To ciasto jest najlepsze na drugi dzień, jak zmięknie rozpływa się w ustach. Pozdrawiam i smacznego życzę :)

Pozostało: 113