Jeśli nie macie pomysłu na fasolkę szparagową, to ja podpowiadam i podsyłam Wam przepis na - przepyszne kotleciki - taaak, kotleciki! :)
Są cudne, zajadają się nimi dzieci oraz osoby, które za fasolką szparagowa za bardzo nie przepadają...
Kotleciki z fasolki wyglądają apetycznie, dużo pracy przy nich nie ma, wyszukanych składników też tutaj nie ma - nic tylko je przygotować i się nimi zajadać ;)
Można je serwować z ulubionym sosem czosnkowym i dobrą surówką np. z chrupiącej kapusty pekińskiej, można też je serwować z pieczonymi ziemniakami - pycha :)
Polecam i życzę smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Fasolkę szparagową opłukać, odciąć końcówki i wrzucić do wrzącej, osolonej wody. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez około 15 minut. Odcedzić, ostudzić i pokroić w około 5 mm kawałki.
Por opłukać i pokroić w małą kosteczkę. Szczyp...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |