Składniki

Na 24 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Ciasto bakaliowe:
8 białek
3/4 szklanki cukru
3 żółtka
10 dag pokrojonych orzechów włoskich
10 dag rodzynek
...

Przygotowanie

Gotowe za 4 godziny i 20 minut (w tym 1 godzina i 20 minut pracy).
Praca:1 godzina i 20 minut
Gotowanie/pieczenie:1 godzina i 20 minut
Oczekiwanie:1 godzina i 40 minut
Trudne wykonanie.
Drogie.

Białka ubić, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać. Pod koniec dodać bakalie oprószone mąką i proszek do pieczenia. Masę podzielić na dwie części i upiec osobno 2 placki na wysmarowanych tłuszczem i wysypanych tartą bułką prostokątnych formac...

Zostało jeszcze 87% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 123  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (56)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2013-12-21
Dorota
Autor przepisu

Do ciasta bakaliowego i potem piecze. Powodzenia :)

2012-04-19
Dorota
Autor przepisu

Tak, dobrze się kroi to ciasto, ale musi być dobrze schłodzone, natomiast krojone "zaraz po złożeniu" może się rozpadać. Powodzenia :)

2012-02-07
Dorota
Autor przepisu

To cieszę się bardzo, że ciasto się udało i że wszystkim smakowało. Serdecznie pozdrawiam :)

Pozostało: 53