Jeśli nie macie pomysłu na obiad, to polecam Wam kopytka, ale nie takie zwykłe, lecz z zielonym dodatkiem... szpinaku i koperku ;)
Ciekawie one wyglądają, zachęcają do spróbowania wręcz, ale i dobrze smakują całej rodzince. Wszyscy proszą o dokładkę, a zwłaszcza dzieciaczki ;) A rodzice się cieszą, bo... przemycili tam do kopytek trochę zieleninki, za którą dzieciaczki raczej nie przepadają... a tu proszę - proszą o dokładkę! Sukces :)
Jeśli chcecie bardzie zielone kopytka, to więcej szpinaku można dodać oczywiście ;)
Super smakują z bułeczką tartą zrumienioną na masełku. Danie jest sycące, można się najeść i nawet nie drogie ;)
Zachęcam do gotowani i życzę smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 1 godzina |
Gotowanie/pieczenie: | 20 minut |
Oczekiwanie: | 30 minut |
Ziemniaki obrać ze skórki, opłukać i ugotować do miękkości. Następnie odcedzi, ostudzić i przecisnąć przez praskę.
Szpinak przełożyć na patelnię i podgrzewać, aż woda wyparuje i ostudzić.
Do ziemniaków dodać szpinak, koperek, mąkę pszenną...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 262 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |