To prosty przepis na przepyszną białą kapustkę z dodatkiem zrumienionej cebulki, soczystego jabłuszka i orzeźwiającego soku z cytryny. Mniam!
Przygotowuje się ją bardzo szybko. Smakuje dobrze na ciepło, jak i na zimno - jeśli coś zostanie ;)
Świetnie komponuje się z kluskami, ale i z pieczonymi ziemniaczkami, z kotletami, z rybami...
Jeśli nie macie pomysłu na dodatek obiadowy, albo znudzą się Wam już twarde surówki, to skuście się właśnie na taką miękką, aromatyczną, rozpływają się w ustach kapustkę...
Smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 15 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 20 minut |
Kapustę opłukać, osuszyć i poszatkować. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody, dodać goździk i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 10-15 minut. Odcedzić.
Cebulę obrać z łusek, opłukać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 182 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |