To kolejny, z niezliczonej ilości przepisów kulinarnych na jajka faszerowane. Nietuzinkowe połączenie jajka na twardo i wędzonego kurczaka. Prosty i szybki przepis na jajka faszerowane do wykonania nawet dla niewprawionego kucharza ;)
Po rozdrobnieniu wcześniej przygotowanego wędzonego kurczaka, kolejnym etapem przygotowania farszu do jajek jest usunięcie z ugotowanych jajek żółtek, rozdrobnienie ich i połączenie. Dodanie składników mających wpływ na smak i aromat potrawy, czyli przypraw oraz majonezu i wymieszaniu całości - to w zasadzie koniec wykonania farszu.
W przypadku jajek faszerowanych ważne jest gustowne i eleganckie przystrojenie potrawy. Ładnie wyglądające danie będzie ozdobą stołu i zapewne przyciągnie chętnych do skosztowania tej smacznej przystawki.
Smacznego jajka!
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 15 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 10 minut |
Oczekiwanie: | 2 godziny |
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i przekroić na pół. Żółtka wyjąć i pokruszyć. Wędzone udko obrać ze skóry i z kości, a następnie pokroić w małą kostkę.
Do miseczki przełożyć żółtko i wędzonego kurczaka. Dodać majonez, musztardę, sól i p...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 172 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
To bardzo się cieszę i serdecznie pozdrawiam :)
świetny przepis, wszystkim bardzo smakowało!
pozdrawiam