Wegetariańska zupka krem?? Proszę bardzo: moja propozycja to kremowo-dyniowo-pomidorowa :)
A kto ma jeszcze dynię?? I brak pomysłów na jej wykorzystanie??
To polecam przepyszną, rozgrzewającą i do tego niskokaloryczną zupkę z dyni :) Trochę odmienioną, bo z dodatkiem koncentratu pomidorowego, to tak teraz w te zimowe dni, ale latem, gdzie wokoło dużo pysznych, pachnących pomidorów - dorzucamy oczywiście przetarte przez sitko pomidory - mówię Wam rewelacja!
Jest ona łatwa i błyskawiczna w wykonaniu. Można użyć tutaj również mrożonej dyni, jeśli taką mamy w zapasach ;)
Ja serwowałam tę zupę krem z czosnkową bagietką mmm... po prostu palce lizać ;)
Smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 25 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 22 minuty |
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. W garnku roztopić 1 łyżkę masła przełożyć cebulę i zeszklić. Dynię obrać ze skórki, oczyścić z pestek i opłukać. Pokroić w kostkę, przełożyć do cebuli, wymieszać i jeszcze razem chwilę smaży...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 467 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |