Cukinia i ogórki w smakowitym połączeniu :)

Pracy tutaj mamy mało, a efekt super! Całość smakuje ciekawie, danie jest lekkie, ale można się najeść ;)

To fajna propozycja obiadowa na ciepłe, wakacyjne dni, ale i też na jesienny obiadek super - mniam!

Zachęcam do wykonania i życzę smacznego :)

Składniki

Na 2 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 2
65 dag cukinii (1 średnia)
1 łyżka oleju
sól
...

Przygotowanie

Gotowe za 45 minut (w tym 20 minut pracy).
Praca:20 minut
Gotowanie/pieczenie:15 minut
Oczekiwanie:10 minut
Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.

Cukinię umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na połowę i za pomocą łyżki wydrążyć środek. Następnie ułożyć w żaroodpornym naczyniu, skropić olejem, posypać solą i czarnym pieprzem.

Obrane ze skórki ogórki oraz wyciągnięty ze środka farsz z cuki...

Zostało jeszcze 78% treści przepisu
a także 4 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7826 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 472  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!