Składniki
Na 24 porcje. Zmień
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Biszkopt:
6 jajek
1 szklanka mąki
1 szklanka cukru
... Przygotowanie
Gotowe za 1 godzina i 55 minut (w tym 1 godzina pracy).
Szczegóły
Praca: | 1 godzina |
Gotowanie/pieczenie: | 35 minut |
Oczekiwanie: | 20 minut |
Łatwe wykonanie.
Tanie.
Ubić białka, dodać cukier, następnie żółtka, ubić. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 m...
Zostało jeszcze 76% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 82 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
to cisto jest doskonałe...polecam :)
Wyszlo takie sobie. Ja dodalabym do kremu jeszcze budyn - tak smakuje tylko jak biszkopt z wiorkami kokosowymi. a do galaretki dala owoce.
Wykonanie kremu jest bardzo proste: mleko należy zagotować, następnie wsypać do niego wiórki kokosowe, i gotować (prażyć) na małym ogniu przez około 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Przez ten czas 10 minut masa powinna zgęstnieć, jeżeli nie zgęstnieje należy przedłużyć gotowanie. Nic też nie stoi na przeszkodzie, żeby zmniejszyć ilość mleka lub zwiększyć ilość wiórek kokosowych. Życzę udanego wypieku ;)