Pyszne, słodkie i aromatyczne ciasto cappuccino :)

To pyszna masa serowa z dodatkiem mleka w proszku przekładana okrągłymi biszkoptami nasączonymi orzechowym cappuccino z procentami ;)

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Masa serowa:
50 dag twarogu (półtłusty)
150 ml jogurtu naturalnego
5 łyżek cukru pudru
2 łyżeczki cukru waniliowego
25 dag mleka w proszku
...

Przygotowanie

Cappuccino zalać gorącą wodą, dokładnie rozmieszać i zostawić do ostudzenia. Następnie dodać spirytus i wymieszać.

Dużą tortownicę o średnicy 26-28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Kilka biszkoptów wrzucić do cappuccino i po około 2 sekun...

Cały przepis jest dostępny po zalogowaniu
Wszystkie 7840 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Abonament ma charakter jednorazowej wpłaty, zakup abonamentu nie zobowiazuje do wnoszenia kolejnych opłat. Opłata może zostać dokonana elektronicznie (karta, e-przelew lub paypal za pośrednictwem DotPay.pl) lub przelewem na nasze konto. W przypadku dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (4)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2016-02-21
Dorota
Autor przepisu

Obojętne - powodzenia :)

2016-02-21
Małgosia

A mleko w proszku obojetnie jakie?

2016-02-12
Dorota
Autor przepisu

Dziękuję bardzo :) Co do opisów to są one przygotowywane dla różnych osób, te co dopiero zaczynają stawiać pierwsze kroki w kuchni - nie wiedzą co i jak, od czego zacząć, więc mają dokładnie opisane, a te osoby które mają to już w jednym paluszku, wtedy omijają te długie opisy ;) Pozdrawiam i udanego ciacha życzę :)

Pozostało: 1