Pyszne, słodkie i aromatyczne ciasto cappuccino :)

To pyszna masa serowa z dodatkiem mleka w proszku przekładana okrągłymi biszkoptami nasączonymi orzechowym cappuccino z procentami ;)

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Masa serowa:
50 dag twarogu (półtłusty)
150 ml jogurtu naturalnego
5 łyżek cukru pudru
2 łyżeczki cukru waniliowego
25 dag mleka w proszku
...

Przygotowanie

Cappuccino zalać gorącą wodą, dokładnie rozmieszać i zostawić do ostudzenia. Następnie dodać spirytus i wymieszać.

Dużą tortownicę o średnicy 26-28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Kilka biszkoptów wrzucić do cappuccino i po około 2 sekun...

Zostało jeszcze 88% treści przepisu
a także 30 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7826 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (4)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2016-02-21
Dorota
Autor przepisu

Obojętne - powodzenia :)

2016-02-21
Małgosia

A mleko w proszku obojetnie jakie?

2016-02-12
Dorota
Autor przepisu

Dziękuję bardzo :) Co do opisów to są one przygotowywane dla różnych osób, te co dopiero zaczynają stawiać pierwsze kroki w kuchni - nie wiedzą co i jak, od czego zacząć, więc mają dokładnie opisane, a te osoby które mają to już w jednym paluszku, wtedy omijają te długie opisy ;) Pozdrawiam i udanego ciacha życzę :)

Pozostało: 1