Łagodny smak zdrowej, zielonej sałaty połączony z ostrym i wyrazistym smakiem jeszcze zdrowszej cebuli oraz czosnku :) Mmm... pycha! Całość okraszona oliwą z oliwek i przyprawiona koperkiem, solą oraz pieprzem.
To dość ciekawe i oryginalne połączenie smaków. Surówka taka może trochę nietypowa, inna niż wszystkie, ale bardzo smaczna i zdrowa. Do tego jest prosta i ława do przygotowania. Ciekawie prezentuje się na stole i dlatego znika w zaskakującym tempie. Smakuje całej rodzince, nawet dzieciom ;)
To coś dobrego dla miłośników zielonych sałat i... cebuli!
Tak przyrządzone warzywa stanowią doskonałą przystawkę do dań mięsnych i wędlin, przygotowywanych tradycyjnie w kuchni oraz na grillu czy rożnie.
Z ziemniaczkami i kotletami smakuje wręcz wybornie - sprawdzone! To takie proste danie, a takie pyszne.
Ta surówka jest idealna na letnie obiady.
Polecamy i życzymy smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 10 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 5 minut |
Oczekiwanie: | 20 minut |
Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do niego 2 łyżki oliwy z oliwek, wymieszać i polać sałatę. Wymieszać i włożyć...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 184 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
pychaaaaa palce lizać;)