Nie wiecie co gotować? Może kończą się Wam już pomysły na obiad?? ;)
To ja Was uratuję - mam jeszcze jeden pomysł... na pyszny, zdrowy i kolorowy obiad :)
Do tego jest ławy do przygotowania i bardzo szybki, jego bazą są: warzywa i ryż. Skusiłam się tutaj na ten zdrowszy, naturalny, brązowy ryż. Jest z nim troszeczkę więcej zachodu, gdyż trzeba się trochę naczekać, aż on się ugotuje, ale naprawdę warto :) Dla zdrowych posiłków warto się poświęcać :)
No ale jeśli macie wyjątkowo mało czasu na gotowanie, to zróbcie z białym ryżem.
W tym przepisie miałam taką jedną małą zmianę, a mianowicie zamiast oleju dodałam tłuszcz z galarety wieprzowej ;) A dokładnie ten który się zbiera zawsze na górze galarety z nóżek, kiedy ona stygnie, i tuż przed podaniem na stół ja zawsze zbieram nożem ten tłuszcz, a potem "smacznie" go wykorzystuję ;) Tutaj właśnie wspaniale skomponował się w tej potrawie - wniósł fajny smaczek i tą charakterystyczną dla galarety "kleistość" :) Mniam!
Smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 10 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 35 minut |
Brązowy ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Na patelnię przełożyć mrożone warzywa, dodać olej i smażyć pod przykryciem przez około 10 minut.
Wędzony boczek pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię i zrumienić. Następnie przełożyć do...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 160 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |