Składniki

Na 23 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 23
Biszkopt czekoladowy:
5 jajek
1 niepełna szklanka mąki tortowej
1/2 szklanki cukru
...

Przygotowanie

Gotowe za 2 godziny i 44 minuty (w tym 31 minut pracy).
Praca:31 minut
Gotowanie/pieczenie:54 minuty
Oczekiwanie:1 godzina i 19 minut
Łatwe wykonanie.
Tanie.

Białka ubić na sztywno dodać cukier, żółtka i nadal ubijać. Na koniec dodać mąkę tortową, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego p...

Zostało jeszcze 80% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7845 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 83  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (361)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2016-07-21
Dorota
Autor przepisu

Jeśli jest już taka potrzeba to budyń należy dokładnie rozmieszać w niewielkiej ilości mleka i całość zagotować, potem postępować jak w przepisie. Warto pamiętać, że jak masa jest ciepła, to zawsze będzie rzadka. Trzeba poczekać, aż się ostudzi, a ciasto dobrze schłodzi. Powodzenia :)

2014-05-28
Seledynka

Ja jeszcze raz zapytam.Jak masa zrobi mi się za rzadka to dodać dwie łyżki budyniu w proszku do masy czy najpierw wymieszać w odrobinie mleka i dopiero dać do masy ?To zagęści mase ?

2012-11-13
Dorota
Autor przepisu

Ślicznie dziękuję za miłe słowa i serdecznie pozdrawiam :)

Pozostało: 358