Składniki
Na 23 porcje. Zmień
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 23
Biszkopt czekoladowy:
5 jajek
1 niepełna szklanka mąki tortowej
1/2 szklanki cukru
... Przygotowanie
Gotowe za 2 godziny i 44 minuty (w tym 31 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 31 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 54 minuty |
Oczekiwanie: | 1 godzina i 19 minut |
Łatwe wykonanie.
Tanie.
Białka ubić na sztywno dodać cukier, żółtka i nadal ubijać. Na koniec dodać mąkę tortową, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego p...
Zostało jeszcze 80% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 83 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Jeśli jest już taka potrzeba to budyń należy dokładnie rozmieszać w niewielkiej ilości mleka i całość zagotować, potem postępować jak w przepisie. Warto pamiętać, że jak masa jest ciepła, to zawsze będzie rzadka. Trzeba poczekać, aż się ostudzi, a ciasto dobrze schłodzi. Powodzenia :)
Ja jeszcze raz zapytam.Jak masa zrobi mi się za rzadka to dodać dwie łyżki budyniu w proszku do masy czy najpierw wymieszać w odrobinie mleka i dopiero dać do masy ?To zagęści mase ?
Ślicznie dziękuję za miłe słowa i serdecznie pozdrawiam :)