Składniki
Na 24 porcje. Zmień
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Biszkopt:
6 jajek
1 szklanka cukru
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki mąki pszennej
... Przygotowanie
Gotowe za 2 godziny i 10 minut (w tym 40 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 40 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 30 minut |
Oczekiwanie: | 1 godzina |
Łatwe wykonanie.
Tanie.
Ubić białka, ubijając dodać cukier, następnie dodać żółtka i nadal ubijać. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia, a następnie wymieszać z masą jajeczną, dodać ocet i wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłus...
Zostało jeszcze 84% treści przepisu oraz 4 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 77 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Czekoladę roztapiamy z mlekiem i w czasie łączenia może być letnia. Powodzenia :)
czy mleczną czekoladę też roztapiam z mlekiem i czy przy łączeniu składników czekolada musi być całkowice zimna czy letniawa?
Być może czekolada nie była dokładnie roztopiona. Jeśli chodzi o białą czekoladę w kremie, to należy ją połamać na kawałki i dolać do niej trochę mleka z puszki, wtedy ładnie się roztopi, a jak się ostudzić to nie stwardnieje.