Do przygotowania tego przepysznego, słodkiego ciasta na biszkopcie potrzebne będą cukierki „Krówki”. Któż ich nie lubi? Chyba wszyscy wielbiciele słodkości przepadają za nimi.
Przygotowanie tego przepisu wymaga trochę pracy, ale warto się natrudzić, bo efekt jest niezwykły.
Biszkoptowe ciasto z dodatkiem „Krówek” smakuje rewelacyjnie, ładnie się również prezentuje. Proces jego wykonania składa się z kilku etapów. Najpierw zostało upieczone ciasto biszkoptowe. Następnie przygotowano poncz, którym został nasączony biszkopt. Ciasto biszkoptowe jest przekładane słodkimi masami. Masa krówkowa wykonana jest z roztopionych „Krówek”. Natomiast masa czekoladowo-orzechowa wykonana jest z gorzkiej czekolady i orzechów włoskich. Wierzch ciasta udekorowany jest polewą z białej czekolady z mlekiem.
Wykonanie przepisu nie jest trudne. Takie nietuzinkowe ciasto biszkoptowe na pewno będzie atrakcją każdego przyjęcia.
Polecamy!
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 1 godzina i 40 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 30 minut |
Oczekiwanie: | 4 godziny |
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Wsypać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatne wymieszać i wylać do prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm, w...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 66 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
Ten placek jest strasznie mdly.
Poncz można przygotować z samej przegotowanej wody i kilku kropel dowolnego aromatu do ciast (np. rumowego lub migdałowego).
Bardzo się cieszę, że to ciasto tak Wam smakowało :) Serdecznie pozdrawiam i życzę kolejnych smacznych wypieków :)