Składniki

Na 30 porcji.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Ciasto:
1 szklanka białek
1 szklanka cukru
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina i 10 minut (w tym 20 minut pracy).
Praca:20 minut
Gotowanie/pieczenie:30 minut
Oczekiwanie:20 minut
Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.

Białka ubić, następnie dodać cukier i nadal ubijać. Do ubitej piany dodać mak, wiórki kokosowe, roztopioną i ostudzoną margarynę, proszek do pieczenia i mąk...

Zostało jeszcze 79% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7850 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 31  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (2)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2004-04-28
Kaśka

Bo upieczona babke trzeba nasączyć syropem z ananasów, które pokrojone w kostkę należy wymieszać z kremem karpatkowym, a nim z kolei posmarować placek i dopiero wtedy jest miodzio, czyli tak jak trzeba

2004-01-18
Anna

Moim zdaniem nuta smakowa jest ok, ale ciasto wychodzi zbyt suche (a na drugi dzien to juz w ogole suchar)i jestem przekonana, ze ten przepis powinien byc troche poprawiony (moze mak powinien byc wczesniej sparzony?!). W tej formie trudno to ciasto polecac! Pozdrowienia!