Składniki
Na 30 porcji.
Około
kcal na porcję. Szczegóły
kcal na porcję. SzczegółyInformacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Ciasto:
1 szklanka białek
1 szklanka cukru
... Przygotowanie
Gotowe za 1 godzina i 10 minut (w tym 20 minut pracy).
Szczegóły
| Praca: | 20 minut |
| Gotowanie/pieczenie: | 30 minut |
| Oczekiwanie: | 20 minut |
Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.
Białka ubić, następnie dodać cukier i nadal ubijać. Do ubitej piany dodać mak, wiórki kokosowe, roztopioną i ostudzoną margarynę, proszek do pieczenia i mąk...
Zostało jeszcze 79% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7850 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
| W 100 gramach | W porcji (ok. 31 g) | ||
|---|---|---|---|
| Energia: | kcal |
kcal |
% GDA* |
| Białka: | g |
g |
% GDA* |
| Węglowodany: | g |
g |
% GDA* |
| Tłuszcze: | g |
g |
% GDA* |
| Cholesterol: | mg |
mg |
% ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Bo upieczona babke trzeba nasączyć syropem z ananasów, które pokrojone w kostkę należy wymieszać z kremem karpatkowym, a nim z kolei posmarować placek i dopiero wtedy jest miodzio, czyli tak jak trzeba
Moim zdaniem nuta smakowa jest ok, ale ciasto wychodzi zbyt suche (a na drugi dzien to juz w ogole suchar)i jestem przekonana, ze ten przepis powinien byc troche poprawiony (moze mak powinien byc wczesniej sparzony?!). W tej formie trudno to ciasto polecac! Pozdrowienia!