Prosty przepis, szybkie wykonanie, a efekt przepyszny. Piękna dekoracja i extra babka na świąteczny stół jest gotowa - smacznego! Wesołego Alleluja :)

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Budyniowe ciasto:
5 jajek
¾ szklanki cukru
sól
...

Przygotowanie

Żółtka utrzeć z połową cukru, dalej ucierając dodawać miękkie masło. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać pozostały cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści. Mąkę pszenną wymieszać z budyniami śmietankowymi w proszku i ...

Zostało jeszcze 80% treści przepisu
a także informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7826 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (1)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2020-03-02
OlgaZ.

Bardzo fajna babeczka, piekę ją już od kilku lat. Bardzo podoba mi się ten dodatek budyniu w cieście, mam wrażenie że dzięki niemu jest delikatniejsza w smaku a ciasto nie jest takie twarde i suche :) Teraz odważe się na małą zmianę i użyję malinowych budyniów - zobaczymy co wyjdzie - jestem ciekawa tego różowego efektu ;0