Jest to wspaniały sposób na użycie baaardzo dojrzałych bananów - takich, których już nikt nie chce jeść bo ich skórka jest bogata w brązowe plamki, i nie wygląda to zachęcająco, a tutaj w babce super zmieniły się w coś wyjątkowo pysznego.
Można użyć nawet bardzo miękkich bananów, i wszystko się uda.
Kolejnym plusem jest to, że nie trzeba tu nic ubijać ani nawet miksować. Cichaczem możemy ją zrobić, nocą kiedy wszyscy śpią ;) Wystarczy tyko wymieszać i już do piekarnika, a rano taka niespodzianka dla domowników! :)
To jest bardzo ława i wyjątkowo szybka babka do upieczenia. Zawsze się udaje, to jest babka bez zakalca, dla każdego kto zaczyna przygodę z wypiekami.
Jest ona tak pyszna, że znika gdy jest jeszcze ciepła. Trzeba na drugi dzień piec kolejną ;)
Także zamiast wyrzucać ciemniejące banany - upiecz babkę - będziesz zadowolony! :)
Składniki
Przygotowanie
Do miski wsypać mąkę, cukier, sodę, proszek, szczyptę soli i wymieszać łyżką. Banany obrać i rozgnieść widelcem na talerzu, potem razem z jajkami i olejem przełożyć do suc...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |