Składniki
Na 24 porcje. Zmień
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Biszkopt:
5 jajek
¾ szklanki cukru
¾ szklanki mąki pszennej
... Przygotowanie
Gotowe za 1 godzina i 45 minut (w tym 50 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 50 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 25 minut |
Oczekiwanie: | 30 minut |
Łatwe wykonanie.
Tanie.
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać i wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 24 na 36 cm. Włożyć do ...
Zostało jeszcze 84% treści przepisu oraz 4 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 108 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Hmm... może biszkopt za długo się piecze w niskiej temperaturze, a ta masa to taka jest, bo startych na tarce bananów nie da się połączyć w jedną gładką masę z masłem. Można te banany zmiksować blenderem na gładką masę i dopiero połączyć z masłem. Powodzenia :)
witam mam problem. zawsze jak robie biszkopt (termoobieg góra dół 180c ) po upieczeniu mi opada isie kurczy. ja nie mialam co przekroic na poł bo za cienki jest:( druga sprawa moja masa bananowa sie nie zcina:( utarłam maslo z cukrem pudrem i dodalam budyn (schlodzony-lekko cieply) czy on powinien byc zimny calkiem bo moze tu zrobilam błąd?pomocy :(
niedobre