Przepisy kulinarne - extra.smaczny.pl
Sprawdzone przepisy, ktore niektore wymyslam sama, niektore mam od mojej mamy, jednak wiekszosc to natchnienie z kuchni wloskiej. Znajdziesz tu rowniez przepisy mojego ulubionego programu kulinarnego \"Food Network\", ktory jest najbardziej populnarnym kulinarnym programem w USA. Narazie beda to przepisy bez zdjec (usterki techniczne aparatu), jednak mam nadzieje wkrotce to zmienic.

Aktywność Smakowicza

Kitka skomentował(a) przepis Spaghetti z sosem cebulowym
Pytanie: co to za przyprawa \"cary\", czy chodzi tu o \"curry\"?
Kitka skomentował(a) przepis Sałatka jajeczna z kapustą pekińską
Salatka jest poprostu super. Co prawda troche pozmienialam, ale i tak byla pyszna. Dalam zwyczajna kapuste (drobno poszatkowana) zamiast pekinskiej, bo akurat taka mialam. Rowniez zamiast kukurydzy dodalam biala fasolke z puszki (canellini), bo tez nie mialam kukurydzy, ale mysle, ze bylo nawet lepsze, bo fasolka jest mieciusia i wrecz kremowa, dalam tylko majonez bez jogurtu, bo nie przepadam za smakiem naturalnego jogurtu, bardziej kaloryczne, ale juz trudno. Makaron dalam bialy, nie sadze by to mialo znaczenie w smaku, ewentualnie w prezentacji. Salatka naprawde smaczna, zniknela zbyt szybko. Dzieki za ten przepis. Kategorycznie za malo tu przepisow dan glownych, salatek, zup, a zdecydowanie za duzo ciast.
Kitka skomentował(a) przepis Jabłecznik na zimno
Pytanie: czy to jajko jest surowe, czy tez moje nalezy je najpierw utrzec na parze? Jestem troche sceptyczna jesli chodzi o jedzenie surowych jajek (salmonelle i inne paskudztwa). Moja mama robila podobne ciacho, potarte jabluszka ale do tego krem z budyniu, masla i cukru.
Kitka skomentował(a) przepis Tort śmietankowy Rafaello
Hej Dorocia, pyszne ciacho. Co prawda prawie caly krem zmienilam (nie dalam wogole czekolady, ale dodalam kokos i ananas - po wycisnieciu sokow). Rowniez dalam 0,75L smietany, w zupelnosci wystarczylo. Nie mniej Twoj przepis byl przewodnikiem do mojego ciasta, ktore naprawde jest pyszne. Wcale nie jest mdle. Moze dlatego ze nie dalam bialej czekolady, dalam mniej cukru i dodalam ananas troszke orzywily to ciasto. Smakowalo mojej rodzinie jak rowniez naszym amerykanskim przyjaciolom. Dzieki serdeczne!
Kitka skomentował(a) przepis Ciasto z Kremem Kokosowym
\"Mleko zagotować, wsypać kokos, prażyć ok. 10 minut.\" Czy ktos moglby mi pomoc rozszyfrowac co to zdanie znaczy? Prazyc w mleku?? I czemu gotowac mleko 10 minut?? Caly opis jak zrobic ten krem to czarna magia dla mnie. I tez mi sie wydaje ze by wyszedl zbyt rzadki (1/2L mleka??). Wyglada super i chetnie bym zaryzykowala, ale zbyt duzo negatywnych komentarzy odnosnie tego kremu (nie dziwie sie). Jakies porady? Minus dalam ze slabego wyjasnienia przepisu.
Kitka skomentował(a) przepis Krucho-owocowa pychotka
Ciasto nie jest super, ale jest dobre. Pomimo tego, ze ciasto podpieklam wczesniej i mase owocowa przysmazylam (by pozbyc sie nadmiaru sokow), ciasto na drugi dzien bylo wilgotnawe (jednak niezbyt mokre). Nie zmienilo to za bardzo smaku, dalej bylo dobre. Na pewno jeszcze kiedys je zrobie, jednak musze cos zmodyfikowac. Dzieki za przepis!
Kitka skomentował(a) przepis Sałatka świąteczna
Salatka ktora zawiera groszek bedzie o wiele smaczniejsza jesli dodamy groszek mrozony (rozmrozony tylko, nie ugotowany) niz konserwowy z puszki. Rowniez kolor bedzie bardzo wyrazisty i swiezy smak.
Kitka skomentował(a) przepis Czosnkowy makaron z serem
Czy bazylia ma byc sucha (przyprawa), czy swieza (ziola)?
Kitka skomentował(a) przepis Pasztet świąteczny
Ten pasztet tak w przyblizeniu ile sie piecze? W zyciu nie robilam pasztetu wiec nawet nie mam zadnej orientacji.
Kitka skomentował(a) przepis Sałatka z makaronem i kapustą pekińską
Dodalam opinie kilka dni temu jednak sie nigdy nie pokazala. Domyslam sie ze jakis blad wystapil. Niewazne, salatka zapowiada sie interesujaco. Szczegolnie ze jest troszke inna niz wszystkie inne. W poprzednim poscie mialam pytanie, jednak widze ze \"czerwona fasolka\" zostala dodana do skladnikow. Ja osobiscie dodalabym biala fasolke (rowniez z puszki), ma to do siebie ze skorka jest bardziej miekka niz czerwona i ma teksture bardziej kremowa. Jednak jesli komus zalezy bardziej na kolorze, to definitywnie czerwona fasolka jest tym rozwiazaniem.
Kitka skomentował(a) przepis Owocowa sałatka dla dwojga
Niby nic szczegolnego i specjalnego. Jednak najlepsze dania skladaja sie z prostych, nieskomplikowanych skladnikow. Ja mysle, ze o tyle jest to szczegolnie romantyczny deser ( w dzien zakochanych i nie tylko) ze wzgledu na piekny, czerwony kolor galaretki. Ja osobiscie do tego deseru dodalabym tylko swiezy ananas, nie z puszki. Kiedy danie sklada sie z kilka zaledwie skladnikow najlepiej jest gdy sa to najswiezsze i najlepszego gatunku skladniki. Rowniez dodalabym inne owoce jak; swieze truskawki i maliny (u nas dostepne caly rok). Im wiecej czerwieni tym lepiej. :o)
Kitka skomentował(a) przepis Faworki
Zrobilam faworki z tego przepisu kilka dni temu. Nie byly zbyt smaczne choc byly jadalne. Zdecydowanie ciasto jest zbyt \"suche\". Chyba zbyt malo \"mokrych\" skladnikow na tyle maki (prawie kilogram) i za malo cukru. Pomimo posypania cukrem pudrem faworki nadal smakuje nie slodko. Pamietam faworki mojej mamy jak bylam dzieckiem. To byl niezapomniany smak. Musze go zdobyc i zamieszcze go tutaj.
Regulamin serwisu
Polityka cookies
© Copyright 2021 Smaczny.pl
Płatności online obsługuje Dotpay