Składniki

Na 20 porcji. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 20
Masa jabłkowa:
1 ½ kg jabłek
5 łyżek cukru pudru
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina i 10 minut (w tym 30 minut pracy).
Praca:30 minut
Gotowanie/pieczenie:10 minut
Oczekiwanie:30 minut
Bardzo łatwe wykonanie.
Tanie.

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka i przesmażyć. Do gorących jabłek wsypać cukier puder, żelatynę i galaretkę agrestową (w proszku). Całość dokładnie wymieszać i odstawić do wystudzenia. Do zim...

Zostało jeszcze 76% treści przepisu oraz 18 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 96  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (22)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2016-09-12
Ewa

Jezeli jajko jest z dobrego źródła nie nalezy się bać dodawać, podnosi wartość odzywczą. Ja mniej więcej co drugi, trzeci dzień zjadam a raczej wypijam jako surowe na czczo bo to bardzo zdrowo. tylko broń Boże nie ze sklepu. Zlewam jajko tylko wrzatkiem przez 3 sek. Potem robię dwie dziurki malutkie. Z jednej i drugiej odrobinę soli i chlup :P, pociągasz ustami i jako w żołądku, ktory bardzo Ci za nie podziękuje. :)

A margarynę zastapiłam masłem i dodałam jeszcze do ciepłych jabłek po zmiksowaniu nie było grudek. Nie dawałm cukru pudru do jabłek.

2016-09-10
Helena

Hej ja zrobię dzisiaj to ciasto ale nie będę dawać margaryny tylko dam dwie garaleki

2010-09-18
Małgosia

Ciasto nawet dobre w smaku ale uważam ze jest zbyt sztywne i jak by dodać 2 łyzki żelatyny a nie 4 to było by super

pozdrawiam:}

Pozostało: 19