Gotowe ciasto wykładamy na wysmarowaną brytfankę, a następnie do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 240-250 °C.

Chcąc sprawdzić czy ciasto jest już gotowe, otwieramy...

Zostało jeszcze 66% treści porady.
Pozostała część tej porady
oraz wszystkie 7849 przepisów, 1497 porad oraz 368 artykułów bez reklam są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.

Darmowy test trwa 7 dni. Otrzymasz pełny dostęp do całej treści. Bez żadnych zobowiązań, wystarczy adres email. Możesz także zarejestrować się przez konto Facebook lub Google. Następnie możesz wykupić dostęp od 10,75 zł miesięcznie. Cena zależy od czasu trwania abonamentu.

Abonament ma charakter jednorazowej wpłaty, zakup abonamentu nie zobowiazuje do wnoszenia kolejnych opłat. Opłata może zostać dokonana elektronicznie (karta, e-przelew lub paypal za pośrednictwem Przelewy24) lub przelewem na nasze konto. W przypadku dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu.

Komentarze Smakowiczów (18)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2019-11-17
Emileczka

co zrobic aby w upieczonym chlebie skorka byla miekka

2017-01-09
Maria Zięcina

Moja drożdżówka zawsze się udaje:60 gram drożdży,3 łyżki cukru, jak drożdże będą pływające dolewam 1/2 litra ciepłego mleka ,6 łyżek oleju,1 kg mąki ,szczypta soli, rodzynki dobrze wymieszać napowietrzając, przełożyć do blaszki wysmarowanej masłem i posypanej mąką , posmarować ciasto jajkiem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 40 stopni na 15 minut ,jak urośnie włączyć temperaturę 175 stopni na 50 minut / dodatki wg uznania/ smacznego

2011-01-24
kamila

słuchajcie odnosnie piekarnikow elektrycznych w instrukcji obslugi sa podane temperatury na ciasta miesa itp. np. na ciato drozdzowe 160-170 stopni na posiomie trzecim przez 30 do 50 minut. nie patrzcie na temperature w gazowej bo wam sie to ciasto zjara. sama tego doswiadczylam wszystkie przepisy mialam na gazowa gdy kupilam elektryczna wszystkie ciasta sie palily az wkoncu poszlam do sklepu i powiedzieli mi ze w instrukcji jest zakres temperatur i czas dotyczace pieczenia w elektrycznym.

Pozostało: 34