Połączenie może nietypowe, i te parówki... wiem, wiem co już powiecie ;)
Sama rzadko je kupuję, aaaaale jakoś w lodówce się znalazły ;) więc trzeba było je jakoś spożytkować... a że cukinia właśnie urosła, no to się spotkały razem w piekarniku :P
Ale tak na poważnie, to to całkiem smaczne i sycące danie wyszło, super pachniało, jak się zapiekało i dobrze smakowały te cukinie :) Powiem nawet, że całkiem, całkiem ;)
Pracy przy nich dużo nie ma, a pomysł nawet fajny, trochę inny jak na faszerowaną cukinię - także polecam i życzę smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 25 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 35 minut |
Cukinie umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż na dwie części. Dużą łyżką wydrążyć środek cukinii, pokroić w kostkę i posypać solą. Wymieszać, odstawić na około 10 minut, a następnie odsączyć z soku. Połówki wydrążonej cukinii przełożyć do żarood...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 613 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |