Jeśli nie lubicie piec, to możecie "złożyć" ciasto ^_^

Polecam składankę z herbatników, masy budyniowo-maślanej, kajmaku i prażonych orzeszków włoskich - mniam!

Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania i zawsze się udaje. Tutaj nie ma co zepsuć ;) Żeby przyśpieszyć wykonanie ciasta można użyć tutaj gotowego już kajmaku - ja jednak wolę ten gotowany w domu ;)

Ciacho wychodzi słodkie i pyszne, uwielbiają je dzieci i nie tylko ;) Dlatego bardzo szybko znika ze stołu, z blaszki, z lodówki... ;)

Smacznego :)

Składniki

Na 24 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Masa budyniowa:
1 litr mleka
250 ml wody
30 dag masła
½ szklanki cukru
...

Przygotowanie

Łatwe wykonanie.
Średni koszt.

Puszkę mleka skondensowanego słodzonego włożyć do garnka z wodą i gotować 3 godziny na średnim ogniu (puszka z mlekiem powinna być cały czas zakryta wodą, w tym celu podczas gotowania wodę należy cały czas uzupełniać). Na koniec wodę z garn...

Zostało jeszcze 88% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 140  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!