Prosty przepis na pyszne i aromatyczne mięso wołowe.

Jest one bardzo łatwe i szybkie do przygotowania, wymaga jedynie długiego gotowania jak na wołowe mięsko przystało ;)

Do jego przygotowania potrzeba zaledwie kilka składników, a efekt jest świetny.

To też fajny pomysł na wołowe mięso. Nie tradycyjne rolady, bitki, gulasz, lecz takie proste mięsko w aromatycznym i bardzo zdrowym czosnku.

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
40 dag wołowiny
słodka papryka w proszku
sól (himalajska)
...

Przygotowanie

Wołowinę opłukać, osuszyć i pokroić na cienkie plastry. Następnie mięso oprószyć szczyptą słodkiej papryki w proszku, soli, czarnego pieprzu i zrumienić z każdej strony na oleju.

Następnie zalać wodą, dodać listek laurow...

Zostało jeszcze 75% treści przepisu oraz 13 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!