Kolejna chrupiąca sałatka dla miłośników ogórków i... musztardy :) Ale jakiej?? Sprawdźcie sami ;)
Ta sałatka jest bardzo prosta do zrobienia i szybka w wykonaniu. Kiedy odstawiamy ogórki na 30 minut, ten czas możemy przeznaczyć na przygotowanie słoików i zakrętek, czyli mycie, wyparzanie i wycieranie do sucha... potem sprawnie przekładamy naszą aromatyczną sałatkę do słoików, słoiki szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy. A ostudzone już słoiki z przepyszną zawartością wynosimy do chłodnej i ciemnej piwnicy, żeby tam dotrwały do mroźnej zimy... brrr
A zimną taka sałateczka będzie smakowała cudownie jako dodatek np. do ziemniaczków i schabowych, do tego jeszcze buraczki mogą być i obiadek pycha!
To połączenie plasterków ogórków, cebuli, musztardy francuskiej, koperku, curry... okazało się strzałem w dziesiątkę! Przekonajcie się sami :)
Ja już wiem, że czeka mnie jeszcze powtórka z "produkcji tej sałatki" ;)
Smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Ogórki dokładnie umyć, obrać ze skórki i pokroić w plasterki (najlepiej mechanicznie). Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę.
Gałązki kopru opłukać, osuszyć i włożyć do wyparzonych, suchych słoików.
Do miski p...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |