Jeśli skończyły się Wam już pomysły na obiad to ja polecam przepyszną wątróbkę z cebulką - mniam :)

Jest ona błyskawiczna wręcz do zrobienia - to coś dla zapracowanych! Jest tania, a wychodzi jej dużo, czyli się opłaca ;)

To jest popularny i chyba najstarszy sposób na szybką oraz smaczną wątróbkę.

Wątróbka ma charakterystyczny i intensywny smak oraz zapach. Jest ona źródłem żelaza.

A ja muszę się przyznać, że jest to jeden z podrobów, który akceptuję ;)

Zachęcam do wykonania tego klasycznego i prostego dania obiadowego, życząc smacznego!

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
50 dag cebuli
4 łyżki oleju
...

Przygotowanie

Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w piórka. Na patelnię wlać olej i rozgrzać. Następnie przełożyć cebulę i zeszklić.

Wątróbkę wieprzową opłukać, osuszyć i pokroić w cienkie plastry. Przełożyć ją na patelnię z c...

Zostało jeszcze 71% treści przepisu oraz 13 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (1)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2016-10-11
Zbyszek

Cebulę smażę na smalcu. Wątróbkę cienko kroję obtaczam w mące i obsmażam na smalcu na złoty kolor, jest lekko krwista.Wątróbkę solę, na wątróbkę daję obsmażoną cebulkę, pieprzę i ewentualnie podlewam troszkę wodą i duszę pod pokrywką około pięciu minut. Podaję z ziemniakami.,