Wątróbka - hmm... jedni ją uwielbiają, a drudzy nienawidzą ;) Ja przyznam się szczerze, kiedyś jej bardzo unikałam, a teraz się nią zajadam!
Tym razem przygotowałam wątróbkę z trochę innym dodatkiem... a mianowicie z królową jesiennego stołu - czyli z dynią :)
Wątróbka z dynią to bardzo szybkie i dietetyczne danie obiadowe. Oprócz dyni, do wątróbki dodajemy jeszcze aromatyczną cebulkę, soczyste jabłuszko i przyprawy... Do tego przepisu wybieramy najdelikatniejszą wątróbkę, czyli tę z kurczaka.
To danie jest idealne na każdą porę roku - smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Wątróbkę zamoczyć w zimnej wodzie, oczyścić z błonek, opłukać i odcedzić z wody. Wyłożyć na patelnię teflonową i odparować z wody. Dodać olej i lekko zrumienić.
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Dodać do wątróbki, razem wym...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |