Składniki
Na 24 porcje. Zmień
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Biszkopt:
6 jajek
1/2 szklanki mąki pszennej
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru pudru
... Przygotowanie
Gotowe za 1 godzina i 25 minut (w tym 40 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 40 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 25 minut |
Oczekiwanie: | 20 minut |
Łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.
Jajka ubić z cukrem pudrem, następnie dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i aromat rumowy. Delikatnie wymieszać. Wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekar...
Zostało jeszcze 82% treści przepisu oraz 4 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 71 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
baaardzo dobre ;) polecam!!
Miękkie masło należy utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając należy dodawać ostudzony budyń i dżem ze słoika. Powodzenia ;)
a dżem należy zmieszać z budyniem?