Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
ok. 1,60 kg kalafiora (2 duże)
75 dag czerwonej papryki (3 sztuki)
45 dag cebuli (3 duże)
2 łyżki soli
...

Przygotowanie

Kalafiory oczyścić, umyć, osuszyć i podzielić na różyczki. Czerwoną paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w paski. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w półksiężyce. Do dużej miski przełożyć kalafiora, paprykę i cebulę. Dodać sól, razem wymieszać...

Zostało jeszcze 80% treści przepisu oraz 12 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (4)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2016-10-13
Dorota
Autor przepisu

Taka ilość ostrej papryki dobrze wpłynie na delikatnego w smaku kalafiora, i tym doda fajnego smaku całej sałatce. Powiem szczerze, że za bardzo nie wyczułam tam ostrości, pozdrawiam :)

2016-10-13
Dorota
Autor przepisu

No tylko nie samobójstwo... taki przepis i już :) Przecież ilość octu zawsze można zmniejszyć. Ja zrobiłam sałatkę dokładnie według podanego przepisu i wyszła super. Dwa słoiki gdzieś mi się zawieruszyły z innymi sałatkami w piwnicy, także sałatkę otworzyłam po około 4 latach i nadal była smaczna, a kalafior super chrupiący! Może on akurat potrzebuje tyle octu, aby się fajnie przegryzł?! Trzeba to sprawdzić :)

2016-09-07
SAM

0,5 LITRA OCTU 10% NA 2 LITRY WODY TO SAMOBÓJSTWO NA 4 LITRY TO Z POWODZENIEM WYSTARCZY A CUKRU POWINNO BYĆ 10 dkg NA 4 LITRY

SOLI OK 2 ŁYŻKI

Pozostało: 1