Kruche ciasto wraca do łask! Jest ono podstawą, na której można położyć różnego rodzaju masy owocowe, kremowe, serowe, galaretkowe i inne. I co najważniejsze kruche ciasto świetnie komponuje się z tymi masami, wywołując często niepowtarzalne wrażenia smakowe...
W zamieszczonym poniżej przepisie na słodki placek na kruchym cieście znajdują się dwie warstwy. Warstwa z masy owocowej ułożona na kruchym spodzie, wykonana jest z soczystych jabłek oraz aromatycznych czarnych jagód, które nadają jej charakterystyczną barwę. Warstwa orzechowa przykrywa owoce, stanowiąc górną część ciasta. Po przekrojeniu ukazuje się kolorowy przekładaniec. Ciasto naprawdę ładnie prezentuje się na stole!
Ten wypiek cukierniczy nie tylko jest urokliwy, ale ma również fantastyczny smak z dominującym i aromatycznym posmakiem czarnej borówki. Zachęcamy do wypróbowania tego słodkiego i nieskomplikowanego przepisu w domu. Sukces mamy tutaj murowany!
To ciasto w sam raz na lato i na upalne, wakacyjne dni. Śmiało można go przewozić, tutaj nic się nie roztopi.
To coś dobrego dla miłośników zdrowych, niebieskich kuleczek, a także to fajny i sprawdzony przepis na trochę inne jagodowe ciasto.
Zachęcamy do przetestowania i życzymy smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Do miski wsypać mąkę pszenną i mąkę krupczatkę. Dodać masło, żółtka, śmietanę, rum i proszek do pieczenia. Wszystko razem posiekać nożem i zagnieść kruche ciasto. Włożyć do lodówki na około 30 minut, a następnie rozłożyć w prostokątnej form...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |