To naprawdę zdrowa i smaczna, a do tego łatwa do wykonania sałatka warzywna. Jarzyny występujące w tym przepisie wymagają jedynie oczyszczenia i ewentualnie rozdrobnienia.
Wyrazistości dodają sałatce aromatyczne przyprawy ziołowe, które dodatkowo wzmocnią jej właściwości prozdrowotne.
Sałatka powinna znaleźć się na stole jako przystawka do obiadu. Również doskonale sprawdzi się jako dodatek do potraw przygotowywanych na grillu. Świetnie smakuje z kiełbaską, szaszłykami lub stekami z grilla - mniam!
Polecamy na każde przyjęcie organizowane w domu i w plenerze!
Smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Zieloną sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Białą rzepę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posolić. Zielonego ogórka obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Czerwoną cebulę obrać z łusek, a rzodkiewkę opłukać i razem pokr...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |