To kolejny, z niezliczonej ilości przepisów kulinarnych na jajka faszerowane. Nietuzinkowe połączenie jajka na twardo i wędzonego kurczaka. Prosty i szybki przepis na jajka faszerowane do wykonania nawet dla niewprawionego kucharza ;)
Po rozdrobnieniu wcześniej przygotowanego wędzonego kurczaka, kolejnym etapem przygotowania farszu do jajek jest usunięcie z ugotowanych jajek żółtek, rozdrobnienie ich i połączenie. Dodanie składników mających wpływ na smak i aromat potrawy, czyli przypraw oraz majonezu i wymieszaniu całości - to w zasadzie koniec wykonania farszu.
W przypadku jajek faszerowanych ważne jest gustowne i eleganckie przystrojenie potrawy. Ładnie wyglądające danie będzie ozdobą stołu i zapewne przyciągnie chętnych do skosztowania tej smacznej przystawki.
Smacznego jajka!
Składniki
 kcal na porcję. Szczegóły
 kcal na porcję. SzczegółyPrzygotowanie
| Praca: | 15 minut | 
| Gotowanie/pieczenie: | 10 minut | 
| Oczekiwanie: | 2 godziny | 
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i przekroić na pół. Żółtka wyjąć i pokruszyć. Wędzone udko obrać ze skóry i z kości, a następnie pokroić w małą kostkę.
Do miseczki przełożyć żółtko i wędzonego kurczaka. Dodać majonez, musztardę, sól i p...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
| W 100 gramach | W porcji (ok. 172 g) | ||
|---|---|---|---|
| Energia: |  kcal |  kcal |  % GDA* | 
| Białka: |  g |  g |  % GDA* | 
| Węglowodany: |  g |  g |  % GDA* | 
| Tłuszcze: |  g |  g |  % GDA* | 
| Cholesterol: |  mg |  mg |  % ** | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
To bardzo się cieszę i serdecznie pozdrawiam :)
świetny przepis, wszystkim bardzo smakowało!
pozdrawiam