Składniki

Na 24 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Ciasto:
30 dag mąki
30 dag margaryny
2 żółtka
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina i 55 minut (w tym 40 minut pracy).
Praca:40 minut
Gotowanie/pieczenie:45 minut
Oczekiwanie:30 minut
Łatwe wykonanie.
Tanie.

Składniki przeznaczone na ciasto wyrobić.

Ser zemleć. Margarynę utrzeć z cukrem, żółtkami dodać ubitą pianę z białek i ser, dalej ucierając. Na końcu...

Zostało jeszcze 79% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 92  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (9)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2008-11-13
jolka

Pani Janino taki sernik jak Pani opisuje to ZŁOTA ROSA jest lekki puszysty prosty w przygotowaniu,nie czuć grudek.Piekę go zawsze na rózne okazje(a jestem bardzo młodym i mało doswiadczonym kucharzem) zawsze wszystkim smakuje, zawzsze sie udaje i jest naprawde przepyszny,polecam prosze dać znac czy udostepnic przepis pozdrawiam serdecznie

2008-09-07
Ula

Tylko niepotrzebnie straciłam produkty. Jeśli chodzi o ciasto to coś nie tak z proporcjami (mąka, margaryna). Uważam, że za mało mąki bo ciasto nawet nie chciało odkleić się od palców. Masa serowa wyszła super. Także konsumuję odcinając całkowicie spód.

2008-06-21
Ania

DO Pani Janiny: W cukierniach dodają spulchniacza np. "Sernix". Wtedy jest pulchny, lekki i czasem z pecherzykami powietrza. Ja czasem także takowego używam, ale taki sernik lepiej smakuje dopiero na drugi dzień.

Pozostało: 6