Składniki
Na 20 porcji.
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
2 galaretki truskawkowe
2 szklanki mleka
2 budynie śmietankowe
... Przygotowanie
Gotowe za 13 godzin i 46 minut (w tym 1 godzina i 58 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 1 godzina i 58 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 6 minut |
Oczekiwanie: | 11 godzin i 42 minuty |
Łatwe wykonanie.
Średni koszt.
Galaretki truskawkowe rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody i ostudzić.
½ szklanki mleka odlać i rozpuścić w nim budynie śmietankowe. W pozostałym mleku rozpuścić ½ szklanki cukru, zagotować i wlać do niego rozpuszczone budynie. ...
Zostało jeszcze 81% treści przepisu oraz 18 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 103 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Znam ten przepis. Masę robię troszkę inaczej, nie dodaje do niej jajek, samo masło, cukier i budyń.
bardzo dobre mi wyszło
Wspaniałe ciasto dla tych którzy kochają desery w stylu serników na zimno,mój mąż z pewnością będzie zachwycony nie mówiąc o dzieciach,poza tym wydaje się proste w wykonaniu.Pozdrawiam.Wkrótce napisze jak wyszło i jakich doznań organoleptycznych przyniosło konsumującym.