Składniki
 Na 24 porcje. Zmień
 Około  kcal na porcję. Szczegóły
 kcal na porcję. Szczegóły
 kcal na porcję. Szczegóły
 kcal na porcję. SzczegółyInformacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Kakaowy biszkopt:
8 jajek
1 szklanka cukru
8 łyżek mąki pszennej
2 łyżki kakao do ciast (z czubkiem)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
... Przygotowanie
 Gotowe za 3 godziny (w tym 1 godzina i 30 minut pracy).
Szczegóły
| Praca: | 1 godzina i 30 minut | 
| Gotowanie/pieczenie: | 30 minut | 
| Oczekiwanie: | 1 godzina | 
 Średnia trudność wykonania.
 Średni koszt.
 Składniki na biszkopt podzielić na połowę. I upiec z nich dwa osobne biszkopty. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, potem żółtka i cały czas ubijać. Na koniec wsypać wymieszaną mąkę pszenną z kakao do ciast i proszkiem do pieczenia....
Zostało jeszcze 88% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. 
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7850 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
| W 100 gramach | W porcji (ok. 91 g) | ||
|---|---|---|---|
| Energia: |  kcal |  kcal |  % GDA* | 
| Białka: |  g |  g |  % GDA* | 
| Węglowodany: |  g |  g |  % GDA* | 
| Tłuszcze: |  g |  g |  % GDA* | 
| Cholesterol: |  mg |  mg |  % ** | 
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
mam pytanie do specjalistów.Czy na surowe ciasto biszkoptowe, bądź troszkę tylko podpieczone nie można by wyłożyć surowego ciasta kokosowego i tym samym skrócić czas pieczenia?
Ma być 3\\4 szklanki cukru do białek!!!;) gdzieś mi kreska znikła;)