Jak wiadomo Snikers to popularny słodki batonik.
Warstwowy przekładaniec, Snikers w wersji do samodzielnego wykonania w domu, to bardzo fajne i słodkie ciasto, zapewne wzorowane na batoniku. Pomimo tego, że przygotowanie tego przepisu cukierniczego wymaga trochę pracy, to warto go przygotować. W tym wypieku dominuje przepyszny, słodki posmak orzechów włoskich z miodem.
Podkładem jest kruche ciasto z dodatkiem miodu. Kolejną warstwę stanowi również kruche ciasto upieczone oddzielnie z masą orzechową. Ostatnią, górną część wypieku wykonano z kremu budyniowego.
Niewątpliwą zaletą tego słodkiego przysmaku jest jego prezencja. To ciasto będzie na pewno ozdobą każdego stołu. Polecamy!
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 1 godzina i 20 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 40 minut |
Oczekiwanie: | 30 minut |
Do mąki pszennej dodać cukier, masło, jajka, miód, sodę oczyszczoną rozpuszczoną w ciepłym mleku. Zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. Jedną cześć ciasta rozłożyć na wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej formie o wymiarach 25 na ...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 79 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
Dziękuję :)
bardzo dobre ciasto :) piekłam wczoraj i znikł i dziś musiałam jeszcze raz piec .
wszystkim smakuje polecam gorąco :)
Dziękuję i cieszę się, że ciasto smakowało :)