Składniki
Na 7 porcji.
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
około 1 kg żeberek
1/2 kg porów (białej części)
... Przygotowanie
Gotowe za 1 godzina i 40 minut (w tym 1 godzina pracy).
Szczegóły
Praca: | 1 godzina |
Gotowanie/pieczenie: | 40 minut |
Łatwe wykonanie.
Średni koszt.
Pokrojone żeberka (na dwa palce, jak pianka w piwie :-), podsmażam na...
Zostało jeszcze 77% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 261 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
To się cieszę :)
Nie wiem ale ja to robiłam mi osobiscie za bardzo nie odpowiada, choc lubię żeberka. Może dlatego ze nie przepadam z piwem. Jednak jesli ktoś lupi piwo to polecam
Z tym piwem teoretyzujesz docent...
Nazwę to "zapach" piwa unosi się w całej okolicy, stanowczo odradzam. Pory jak najbardziej, ale też wstępnie podsmażone osobno na smalcu.