To bardzo łatwa, prosta i błyskawiczna zupa do przygotowania :) Wystarczy 15 minut gotowania i nasza wyjątkowa zupka krem jest już gotowa!
Pyszne ziemniaczki, bulion lub rosołek, który często zostaje nam z niedzieli, smakowite pieczarki oraz bardzo zdrowa cebula i czosnek... całość miksujemy, przyprawiamy i podajemy - mniam :)
Jeśli nie mamy pomysłu na obiad, nie mamy czasu albo za bardzo nie chce nam się zabierać za gotowanie... taki błyskawiczny przepis na zupkę przychodzi nam z pomocą! Ostatnio w tych naszych "zabieganych czasach" takich przepisów się szuka i takie przepisy są w cenie :)
Zupę krem z pieczarek i ziemniaków można przygotować w każdym sezonie, zawsze super zaspokoi głód każdego domownika - nawet tych wybrednych ;) Zimą - gorąca zupka świetnie rozgrzewa i syci, ale latem lekko ostudzona rewelacyjnie smakuje serwowana w ogrodzie na świeżym powietrzu - normalnie pycha!
Jest ona gęsta, i wiadomo - jeśli z pieczarek to też ciemna, ale fajnie rozjaśnia ją i niewątpliwie czyni delikatniejszą - dodatek słodkiej śmietanki.
Kto lubi zupy krem, to w tej na pewno się zakocha i często będzie gościła w jego menu.
Zachęcam do jej wykonania i życzę smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 10 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 20 minut |
Ziemniaki obrać ze skórki, opłukać i pokroić w kostkę. Do garnka wlać bulion, dodać listek laurowy i zagotować. Następnie przełożyć do garnka ziemniaki i pogotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 10 minut.
Cebulę obrać z łusek, ...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 444 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |