Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
Zupa:
1/2 kg cebuli
2 łyżki masła
2 ząbki czosnku
...

Przygotowanie

Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.

Cebulę obrać, opłukać i pokroić w plasterki. Następnie zrumienić na maśle. Pod koniec dodać zmiażdżony czosnek i mąkę pszenną. Ostudzić i zmiksować blenderem. Wlać bulion i zagotować. Na koniec...

Zostało jeszcze 77% treści przepisu oraz 11 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (6)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2013-03-01
Dorota
Autor przepisu

Proszę bardzo i cieszę się, że zupka smakowała :)

2013-01-04
Dorota
Autor przepisu

Bulion można zrobić w następujący sposób: Do dużego garnka wlać zimną wodę, dodać mięso z kością np. wołowe i gotować na średnim ogniu około 90 minut, następnie zebrać szumowiny i dodać obrane warzywa: marchew, pietruszkę, seler, cebulę (można ją wcześniej lekko opalić nad ogniem) i przyprawy: liście laurowe, ziele angielskie i pieprz w ziarenkach. Można też dodać lubczyk, por, ząbki czosnku lub suszone grzyby. Całość jeszcze gotować razem przez około 30 minut. Na koniec przyprawić do smaku solą, pieprzem i bulion przecedzić. Do czystego bulionu można dodać drobno pokrojony koperek lub natkę zielonej pietruszki. Smacznego :)

2012-10-16
Dorota
Autor przepisu

To bardzo się cieszę, że zupka tak zasmakowała. Życzę smacznego i serdecznie pozdrawiam :)

Pozostało: 3