To niezwykle szybka i łatwa do wykonania sałatka warzywna z dodatkiem sera Feta, który nadaje jej charakteru oraz papryki, ogórków kiszonych, czosnku i przypraw...
Może być ona podawana do każdego rodzaju posiłku w ciągu dnia, a dodatkowo, ponieważ można przygotować ją w plenerze, dobrze pasuje do potraw wykonanych na grillu - jest świetna do mięs i ryb z rusztu!
To fajny pomysł na nową i lekką sałatkę do grilla :)
Składniki zastosowane do jej wykonania pozwalają zaliczyć tę ciekawą i smaczną kompozycję do potraw dietetycznych. Mogą ją więc spożywać również osoby będące na diecie np. odchudzającej.
Gotowa sałatka bardzo ładnie prezentuje się w przezroczystej misce, ma ona piękny soczysty i zielony kolor - po prostu sam jej widok już zachęca do jedzenia :)
Polecamy i życzymy smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 10 minut |
Oczekiwanie: | 30 minut |
Zieloną sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki. Ser Feta pokroić w kostkę. Paprykę stożkową oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę. Ogórki kiszone pokroić w kostkę i odcisnąć z soku. Czosnek obr...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 142 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
Dziękuję :)