Składniki

70 dag mięsa tzw. kawałki gulaszowe - wieprzowina i wołowina
20 dag wątroby - może być wieprzowa lub z drobiu
filiżanka tartej bułki
2 jajka
filiżanka mleka
2 duże cebule i tłuszcz do ich smażenia
Przyprawy:
sól, mielony pieprz, pieprz Cayenne
...

Przygotowanie

Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.

Na niewielkiej ilości tłuszczu lekko podsmażamy cebulę, gdy się zeszkli, dodajemy pokrojoną w cienkie plastry wątrobę i całość zasmażamy razem przez 2 minuty. Odstawiamy do przestygnięcia. Mięso przepuszczamy przez maszynkę razem z podsmażo...

Zostało jeszcze 91% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7850 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych dla tego przepisu są w tej chwili niedostępne. Sprawdź ponownie za jakiś czas.

Komentarze Smakowiczów (2)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2010-12-18
Halina
Autor przepisu

Marzenko dziękuję bardzo za wypróbowanie, dodanie komentarza, oraz za polecenie go innym osobom. Cieszę się że sos smakował.

Pozdrawiam

2010-12-10
Marzena T.

Witam, zrobiłam sos na imprezę i jest pyszny. Wszystkim bardzo smakował, nie tylko do kotletów, ale również do koreczków czy wędliny. Kotlety mielone zrobiłam po swojemu pieczone w piekarniku:) Polecam