Składniki
70 dag mięsa tzw. kawałki gulaszowe - wieprzowina i wołowina
20 dag wątroby - może być wieprzowa lub z drobiu
filiżanka tartej bułki
2 jajka
filiżanka mleka
2 duże cebule i tłuszcz do ich smażenia
Przyprawy:
sól, mielony pieprz, pieprz Cayenne
... Przygotowanie
Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.
Na niewielkiej ilości tłuszczu lekko podsmażamy cebulę, gdy się zeszkli, dodajemy pokrojoną w cienkie plastry wątrobę i całość zasmażamy razem przez 2 minuty. Odstawiamy do przestygnięcia. Mięso przepuszczamy przez maszynkę razem z podsmażo...
Zostało jeszcze 91% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7850 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych dla tego przepisu są w tej chwili niedostępne.
Sprawdź ponownie za jakiś czas.
Marzenko dziękuję bardzo za wypróbowanie, dodanie komentarza, oraz za polecenie go innym osobom. Cieszę się że sos smakował.
Pozdrawiam
Witam, zrobiłam sos na imprezę i jest pyszny. Wszystkim bardzo smakował, nie tylko do kotletów, ale również do koreczków czy wędliny. Kotlety mielone zrobiłam po swojemu pieczone w piekarniku:) Polecam