Wiewiórka to bardzo proste i szybkie do wykonania ciasto z dodatkiem jabłek i rozdrobnionych orzechów włoskich. To niewielkie ciasto zostało upieczone w formie keksowej. Aby go przygotować, nie potrzeba wielu składników, jest więc tanie.
Przepis na ciasto jest niezwykle łatwy do wykonania i dlatego można go polecić młodym i nabierającym doświadczenia adeptom sztuki cukierniczej. Pomimo prostoty to ciasto z jabłkami i z kawałkami orzechów bardzo dobrze smakuje :) Pięknie i zachęcająco wygląda podane na stół, dlatego błyskawicznie z niego znika.
To ciasto idealne na każdy sezon.
Smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 30 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 35 minut |
Białka ubić, dodać cukier, a następnie żółtka i nadal ubijać. Dodać mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i starannie wymieszać. Nadal mieszając cienkim ...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 50 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
Cieszę się, że ciasto się udało i że tak smakowało. Serdecznie pozdrawiam :)
Bardzo dobre ciasto, proste i szybkie w wykonaniu, całej rodzince smakowało. Polecam! :)
Cieszę się, że wiewióreczka Wam smakuje i że się udaje. Serdecznie pozdrawiam :)