Składniki
Na 6 porcji.
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
1 kg papryki świeżej „białej”
50 dag fasolki szparagowej świeżej
2 duże cebule
... Przygotowanie
Gotowe za 2 godziny (w tym 1 godzina pracy).
Szczegóły
Praca: | 1 godzina |
Gotowanie/pieczenie: | 1 godzina |
Łatwe wykonanie.
Tanie.
Fasolkę oczyścić, pokroić w 3 cm paseczki i pogotować około 30 minut, aż będzie miękka. Paprykę pokroić w grubą kostkę i gotować 15 minut. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i ...
Zostało jeszcze 77% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 207 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Przepis jest pycha, ale ja robie troszkę inaczej.zasmażki nie robie.Obsmażam tylko na odrobinie masełka podgotowaną i pokrojona na kawałki fasolkę szparagową, do tego dodaję podsmażone z cebulką pieczarki,podsmażoną kiełbaskę zwyczajną,paprykę czerwoną i podlewam to wszystko sosem pomidorowym z kartonika lub sokiem pomidorowym.Przyprawiam wszystko ostro! papryką chilli(musi być dobrze przyprawione bo inaczej będzie mdłe),solą, pieprzem odrobinką jarzynki.To leczo jest pyszne!!!Każdy kto je jadł byl zachwycony smakiem.